Porsche Design: 40Y of Iconic Eyewear

In 1978 ontwierp Ferdinand Alexander Porsche, de ontwerper van de Porsche 911, zijn allereerste zonnebril met verwisselbare glazen: de P’8478. Dit jaar bestaat Porsche Design Eyewear 40 jaar en dat moet gevierd worden! Ter ere van het jubileum presenteert het exclusieve merk de legendarische P’8478 in een gelimiteerde “40Y” editie.

De pilotenbril is prachtig vormgegeven in een matzwart titanium frame met goudkleurige accenten en blauw grijze degradé zonneglazen. Deze speciale editie wordt geleverd met vier paar verwisselbare zonneglazen in hippe kleuren als blauwgradiënt, bruin en olijf/zilver gespiegeld. Deze extra glazen kun je handig meenemen in je eigen Porsche Design travelbox, speciaal ontworpen om je nieuwe zonnebril inclusief alle zonneglazen veilig in op te bergen en mee te nemen. Handig, voor als je veel onderweg bent. Of gewoon geen keuze kunt maken uit de verschillende glazen met elk een andere look.

De P’8478 40Y is verkrijgbaar in twee maten. Wereldwijd zijn er slechts 911 exemplaren beschikbaar, een kleine knipoog naar de heritage van het luxe eyewear merk.

 

Iconisch design

De P’8478 Aviator met verwisselbare glazen is een absolute icoon. Je herkent hem aan het revolutionaire wisselsysteem voor de zonneglazen. De onmiskenbare vorm van het frame en de zonneglazen. De karakteristieke neusbrug. Een knap staaltje techniek waarmee professor F.A. Porsche in 1978 zijn tijd al ver vooruit was. Tegenwoordig wordt dit montuur vaak gespot op de neus van veel internationale celebrities als de Kardashians, J. Lo en David Beckham.

 

 

Meer weten over de P’8478 40Y Porsche Design? Bel of mail Jeroen!