neusknijper

Seeoo Pince-Nez ..  we gaan echt terug in de tijd…de Neusknijper of beter gezegd “the Pince-nez” is weer in productie..

De eerste Pince-nez is in 1825 ontworpen.Tussen 2 glaasjes heeft een fransman een metaal verende beugel bevestigd. Door de beugel uit te rekken paste je neus ertussen. Als een knijper klemde de bril dan vast op de neus. Dit soort brilletjes waren erg geliefd bij de welgestelde burger, zoals ze dat toen noemde. De meeste zijn gemaakt van schildpad (mooi bruin gevlekd) Het was zelfs zo dat als je tegenover een meerdere zat moest je “je neusknijper” afzetten. Eigenlijk zoals wij dat vandaag met de petjes hebben…..Alszijnde een beleefdheidsvorm.

Er leuk dat de leverancier weer leven in deze collectie geblazen heeft. Het is een ware gadget. Top kwaliteit, mooi design en verwerkt in een RVS-houder, in de kleur van de bril. Echt iets voor de moderne man. Ik schrijf man omdat ikzelf langzaam aan op de leeftijd kom dat ik een leesbril nodig heb en dus mijzelf een Pince-nez cadeau heb gedaan.

Zie hier een voorbeeld van deze Pince-Nez uit 2011. (ik heb vier kleuren in huis, wit, zwart, schildpad-bruin en zoals hieronder rood).

 

Online brillen passen          Afspraak maken