Wat is bijziendheid?

Misschien heb je gemerkt dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen. Misschien is je kind dan bijziend. Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd is of te dik, wordt het beeld vóór het netvlies geprojecteerd in plaats van op het netvlies. Dit zorgt voor wazig zien in de verte.

 

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen, doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door, maar ook erfelijke, gedragsgerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

Hoe eerder bijziendheid ontstaat, hoe groter het risico op hoge bijziendheid op latere leeftijd. Wanneer de bijziendheid van je kind vroegtijdig wordt vastgesteld, kan niet alleen het gezichtsvermogen worden gecorrigeerd, maar kan ook de toename van bijziendheid worden afgeremd. Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd met speciale MiYOSMART brillenglazen.* Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

Onderzoek toont de volgende resultaten bij het toepassen/inzetten van MiYOSMART glazen:

  • Corrigeren van bestaande bijziendheid
  • Afremmen van toenemende bijziendheid
  • Gemiddeld van progressieve afname van 60%

* Bron: Hoyavision.com

 

 

De MiYOSMART brillenglazen kunnen worden voorgeschreven/verstrekt worden door een oogarts, orthoptist of optometrist.
Ook Jeroen en Marloes zijn officieel gecertificeerd om met met succes MiYOSMART glazen aan te meten.

Heb je vragen of wil je meer weten over bijziendheid bij kinderen en hoe je dit kunt voorkomen, corrigeren of kunt afremmen? Neem dan contact met ons op.

Bel of mail Jeroen of Marloes