Al enige jaren sponsort Zien & Zijn Koen Bogaerts. Hieronder vind je een overzicht van Koen, zijn prestaties en leuke video’s die laten zien hoe het jaar 2015 is verlopen.

 

 

PERSONALIA   

Naam Koen Bogaerts
Geboortedatum 26-01-1982
Geboorteplaats ’s-Hertogenbosch
Nationaliteit Nederlandse
Woonplaats ’s-Hertogenbosch
Lengte 1.84 m
Gewicht 78 kg
Hobby’s karting, fitness, voetbal, golf
Opleiding Hogeschool IVA Driebergen
Werk Volvo Trucks Nederland
KAM Transport Solutions

 

CAREER HIGHLIGHTS

  • 2 x Winnaar 24 uur van Dubai
  • Winnaar 24 uur Barcelona
  • Kampioen Supercar Challenge 2009, 2012 en 2015
  • Overall winnaar Supercar Challenge 2009 en 2015
  • 2e plaats in kampioenschap Supercar Challenge 2014
  • 3e plaats in kampioenschap Supercar Challenge 2010 en 2011
  • 30 overwinningen in Supercar Challenge
  • 58 podium finishes in Supercar Challenge
  • 7 overwinningen MINI Endurance Series 2006, 3e in eindstand
  • Karting: NK’s, EK, vele overwinningen en podium finishes. 3e plaats NK 2000

 

STICHTING IKDB MOTORSPORT

IKDB is de afkorting van Indoor Karting Den Bosch. Deze kartbaan zag in 1994 het levenslicht, als tweede indoor baan in Nederland. In 1995 startte ik hier met een bijbaantje en toen is het dus allemaal begonnen. Inmiddels bestaat de kartbaan niet meer maar leeft de naam dus nog voort op de Europese circuits sinds de oprichting in 2005.

 

TEAMLEDEN IKDB MOTORSPORT

IKDB Motorsport is tegenwoordig op veel meer gebieden actief dan alleen de Supercar Challenge. Zo zijn we ook druk met de BMW Race Clinics en de Kart Clinics. Tevens zijn we begonnen met het organiseren van een aantal unieke kartwedstrijden. Daarnaast is er dan ook nog de website, maandmail de filmpjes etc. etc. Daarom is IKDB inmiddels uitgegroeid tot een echt team wat inmiddels bestaat uit 12 echte ‘petrolheads’.

RACEKLASSES 2016

Inmiddels zijn we alweer 9 seizoenen actief in de Supercar Challenge. Hierin hebben we een aantal divisies doorlopen, 3 kampioenschappen behaald en zijn we inmiddels een bekend gezicht en jaarlijks een equipe om rekening mee te houden.

We willen de Supercar Challenge dan ook absoluut niet verlaten maar we gaan daarnaast wel deelnemen aan de 24H Series. Het kan vergelen worden met de Supercar Challenge maar dan over de lange afstand en op circuits door heel Europa plus een trip naar Dubai!

SUPERCAR CHALLENGE

Veel pk’s, dikke wagens en volle tribunes maken deze klasse tot een smaakmaker. Het wedstrijdveld van de Supercar Challenge (SC) bestaat uit snelle GT’s en toerwagens. Merken die in deze klasse vertegenwoordigd zijn o.a. BMW, Lamborghini, Ferrari, Lotus, Audi, Porsche, Viper etc. De SC rijdt op grootse evenementen op circuits van internationale allure: Nurburgring, Zolder, Spa-Francorchamps, Oschersleben, Assen, Hockenheim, Silverstone, Zandvoort, Rockingham, Doningthon Park, Slovakiaring, Monza en Brands Hatch.

 

De kalender van 2016 nog niet bekend. Het doel is om deel te namen aan de Zolder Superprix, de Gamma Racing Days en de Spa Euro Races.

 

24H SERIES 

De 24H SERIES is een reeks van 12- en 24-uursraces op fascinerende circuits over de hele wereld. Denk aan Dubai, Mugello, Silverstone, Zandvoort, Paul Ricard, Barcelona en Brno. Wat betreft auto’s en diviesies is te vergelijken met de Supercar Challenge.

 

 

RACETEAM

We komen nu al sinds 2009 uit voor het ervaren team van JR Motorsport. Een mooie mix van professionaliteit, gastvrijheid en sterk geprepareerde auto’s maakt JR een top team. Tevens hebben zij al meerdere titels in de lange afstand racerij weten te winnen waar de betrouwbaarheid dus sterk naar voren komt.

 

Meer informatie: www.koenbogaerts.com

 

 

Online brillen passen          Afspraak maken