PERSBERICHT

Hedel, 2 april 2019

Nieuw inzamelpunt voor recycling van Biotrue daglenzen en verpakking

Marloes zien en zijn doet mee aan recycling programma

Je contactlenzen dagelijks vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. De stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de 70 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval. Bovendien verdwijnen de lenzen zelf vaak rechtstreeks in het riool. Met het Recyclens Programma wil Marloes zien en zijn er samen met Bausch + Lomb voor zorgen dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Marloes zien en zijn heeft oog voor het milieu en werkt daarom graag mee aan het Recyclens Programma van Bausch + Lomb. Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij hen de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Marloes zien en zijn stuurt het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminium folie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Inzamelbox

Bij het afhalen van een nieuwe voorraad Biotrue ONEday daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee. Hierin verzamelt hij de lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij die in bij zijn opticien, die hiervoor een speciale container in de winkel heeft staan. Vervolgens ontvangt hij weer een nieuwe inzamelbox. Het karton van elke box wordt eveneens gescheiden en ter recycling aangeboden. Biotrue ONEday daglensdragers die nog geen box hebben kunnen deze gratis een afhalen bij een aangesloten optiek.

Recycling past bij Biotrue

De Biotrue ONEday contactlens is gemaakt van HyperGel, dat net zoveel vocht bevat als het oog zelf en extra zuurstof doorlaat. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de natuurlijke werking van het oog. Na 16 uur dragen, bevat de daglens nog 98% van het vocht. Daardoor geniet je de hele dag van perfect kijkcomfort. De Biotrue ONEday contactlens is nu bovendien volledig recyclebaar. Het Recyclens Programma sluit hier dus naadloos op aan. Door te kiezen voor Biotrue ONEday daglenzen draag je bij aan een mooiere wereld. Dat maakt het dragen van daglenzen op elk gebied verantwoord.