Een maatpak en een confectiepak kunnen allebei passen, maar een maatpak zit toch echt iets lekkerder. Dat is logisch, want het is speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit is ook het principe van Indivisual maandlenzen. Voor veel mensen zijn standaard lenzen prima, maar sommigen hebben maatwerk nodig. En degenen die kunnen kiezen? Zij merken het verschil in zicht en comfort.

Type: Zachte lenzen
Vervanging: 1 maand
Multifocaal: Mogelijk
Cilinder: Mogelijk

Wat betekent maatwerk? Er is een verschil tussen zogenaamde standaard lenzen en lenzen op maat. Disposable lenzen worden in groten getale gemaakt. Per keer worden er erg veel lenzen van hetzelfde model en dezelfde sterkte geproduceerd. Daarna wordt er vervolgens gekeken welke lens het beste past op jouw oog.
We redeneren bij maatwerk lenzen precies andersom. Elk oog is uniek. Eerst wordt een oog helemaal in kaart gebracht. Op basis van meer dan 100.000 meetpunten worden zowel de sterkte, de bolling als de diameter van jouw ogen bepaald. Op basis van die gegevens produceren we vervolgens een set lenzen. Ultiem maatwerk, alleen geschikt voor jouw ogen.

Waarom kiezen voor maatwerk?

Hét voordeel van maatwerk is de passing. Indivisual lenzen worden speciaal voor jouw ogen en passen daarom perfect. Dat zorgt voor comfort: de lenzen bewegen niet te veel en niet te weinig. Ze zitten precies goed.

Kiezen voor Indivisual is dus kiezen voor maatwerk. Standaard lenzen zijn nou eenmaal standaard. Omdat ze op het gemiddelde oog passen zijn ze daardoor lang niet voor iedereen geschikt. Dan is maatwerk noodzakelijk. Gelukkig is dat ook meteen de beste optie.

Jouw oog in kaart brengen

Een goede aanpassing begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden. Met een topografiebeeld wordt de hoogte van je oog in kaart gebracht. Je kunt het vergelijken met een hoogtekaart. Elk oog is uniek, dus dit is de belangrijkste stap in het gehele proces. De lens kan dan namelijk precies passend voor jouw oog worden ontworpen.

Productie van jouw lenzen

Jouw gegevens worden door Marloes doorgestuurd naar NKL Contactlenzen in Emmen. Zij gebruiken de nieuwste technieken en superslimme software om contactlenzen te produceren. Iedere lens is uniek en krijgt een eigen nummer, deze wordt in de lens gegraveerd. Elke lens is op die manier perfect te volgen in het gehele productieproces. Wanneer je lenzen klaar zijn, worden ze grondig gecontroleerd, gesteriliseerd en zorgvuldig ingepakt in een unieke verpakking.
Zowel bij het aanmeten als bij het produceren van Indivisual maandlenzen wordt gezorgd dat de passing en kwaliteit uitzonderlijk zijn. Dat maakt Indivisual zo bijzonder.

Download de Indivisual App

Vergeet niet je Indivisual maandlenzen op tijd te vervangen. Om de beste passing en het ultieme comfort te behouden is het belangrijk dat je elke maand een nieuwe set lenzen draagt. Om je daaraan te helpen herinneren is er de Indivisual App.