porschezolder

Rizla Racing Days Assen – 03-08-08 “55.000 toeschouwers” zaten op de eerste rang om het race spektakel op Assen te zien losbarsten.
Een vol programma met kart-, motoren- en autoraces en in de pauze spectaculaire demo’s waar o.a. de A1 auto reed met devernieuwde Ferrari krachtbron die de oren ook liet meegenieten. Na het voor onze Porsche lastige en bochtige circuit van Oschersleben zouden we dan nu daadwerkelijk de eerste serieuze krachtmeting met de concurrentie krijgen. Meer dan 27 inschrijvingen in onze divisie en over de 40 algemeen gaf weer een vol veld vol exoten! De kwalificatie toonde aan dat we de stijgende lijn hebben doorgezet, alleen het gat met de middenmoot was nog steeds te groot. Een 22e tijd met een aantal snellere auto’s achter ons was dit seizoen nog niet eerder gelukt. Uiteindelijk zullen wij het toch moeten hebben van de race waar we in het begin kunnen toeslaan en dan proberen te consolideren. Tijdens de 1e race, waar Koen het stuur tijdens de start in handen had, pakte hij dan ook flink wat plekken in het begin.

Late remacties en wat meer lef brachten IKDB Motorsport/Eurgrip Racing naar een 14e positie. Met wat uitvallers zouden we dan relatief gemakkelijk in de top 10 eindigen, ondanks dat Koen alle zeilen bij moest zetten om zijn belagers van het lijf te houden. Na de verplichte pitstop en tevens rijderswissel kwam Nik direct weer in een fel gevecht terecht. Jammer voor hem en het hele team werden we geconfronteerd met benzinetoevoer problemen en hebben we voortijdig de strijd moeten staken. Sinds Hockenheim onze eerste DNF (did not finish). De DNF zorgde ervoor dat Nik op zondag samen met alle andere uitvallers de race vanaf de achterste regionen aan mocht vangen. Het dan weer droge en dan weer natte circuit speelde de hele dag al een belangrijke rol voor alle coureurs, zo ook voor de DSC rijders.

Op de pre grid begon het te druppelen en tijdens de opwarmronde te stortregenen. Wij waren weggegaan op slicks, dus dat betekende een pitstop in de opwarm ronde voor een bandenwissel en als gevolg helemaal achteraan starten. Nik reed magistraal met gevaar voor eigen leven (dankzij de spray van 40 auto’s was het zicht zeer beperkt) van de 27e naar de 6e plek in de divisie, en van de 40e plek naar de 14e algemeen. De Porsche lag voortreffelijk op het natte circuit, met name bij het aanremmen wonnen we veel tijd! Na de pitstops kon Koen in het begin goede rondetijden noteren. Het circuit droogde echter in een razend tempo op en dus begonnen paardenkrachten weer mee te tellen. In de slotfase werden we nog ingehaald en was het resultaat een 9e plaats!

Al met al een beetje pech op zaterdag en een goede race op zondag… hopelijk krijgen we dit jaar nog met meer regen te maken!

 

Online brillen passen          Afspraak maken