Type lenzen

Wist je dat er voor bijna alle sterkte’s contactlenzen te maken zijn, het is dus waarschijnlijk dat ook jij zonder bril door het leven kan gaan en panoramisch kan zien. Maar het dragen van lenzen naast een bril is ook mogelijk en dus kun je naar gelang wat je gaat doen kiezen wat jij wilt..

Aangezien wij is een onafhankelijke contactlenspraktijk zijn kunnen we zelf bepalen met welke producten we werken. Door de vele lensmaterialen en vormen zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden altijd op maat gemaakt en leveren het beste zicht.  De vormstabiele contactlens is kleiner dan de zachte contactlens, waardoor het inzetten eenvoudiger is.

 

Zachte lenzen

De diversiteit aan zachte contactlenzen is tegenwoordig enorm. Denk bijvoorbeeld aan de dag-, week-, of maandlenzen. Ook zijn er verschillende materialen, waardoor er voor bijna elk type oog een prettige zachte contactlens te adviseren of op maat te maken is. Zachte lenzen zijn eenvoudig in te zetten.

 

Sporten met lenzen

Wat je lichamelijke activiteit ook is, als je een voorsprong wil krijgen op je tegenstanders, kunnen contactlenzen je daarbij helpen, want met een zorgenvrij zicht kun je jezelf volledig concentreren op je spel.

 

Multifocale lenzen

Moeite met kleine lettertjes??? Niemand ontsnapt eraan. Na je veertigste gaan je ogen achteruit. Je merkt dat omdat je mobieltje telkens verder van je af gehouden wordt om het te kunnen lezen. Of Je eigenlijk wel meer licht zou willen om te lezen… Misschien heb je zelfs wel hoofdpijn na een dagje achter de computer….

Multifocale lenzen zorgen dat je zowel ver als dichtbij scherp ziet… Geen gedoe met een bril op en af zetten om te lezen want je draagt de lens heel de dag.  Ze zijn in bijna alle sterktes mogelijk dus stap gerust binnen dan kijk ik of er een passend product voor jou is….

 

Nachtlenzen / Ortho-K

Zoals de naam al aangeeft zijn dit lenzen die we s’nachts dragen. Het zijn op maat gemaakt vormstabiele/harde lenzen met een speciaal design om de oogfout gedurende de nacht te corrigeren. Nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met een minsterkte ofwel bij Myopie. Het bereik ligt ongeveer tussen de -0,75 Dioptrie en -5,00 Dioptrie. Het is een veilige en volledig omkeerbare correctie en daardoor een perfect alternatief voor laserbehandeling.
Ook kunnen we met dit systeem een multifocaal design aanpassen waardoor we zelfs de 40 plusser weer veraf en nabij scherp kunnen laten zien.

Zo werkt het:

 

Lenzen voor kinderen

Veel mensen denken dat het voor kinderen niet mogelijk is om lenzen te dragen. Dit is echter niet het geval. Kinderen zijn juist vaak heel serieus en luisteren zeer goed naar de instructie’s die gegeven worden, ze zijn ontzettend gemotiveerd om het goed te doen. Dus onder de juiste begeleiding en met regelmatige controle’s kunnen kinderen vanaf 8 jaar bij ons aangemeten worden voor het dragen van contactlenzen. Als de leeftijd lager dan 8 is doen we dat altijd in overleg met de oogarts.

Vooral nachtlenzen zijn voor kinderen ideaal, ze dragen ‘s-nachts de lenzen dus het in en uitdoen is altijd in de thuissituatie en overdag dragen ze geen bril of lenzen.