De leesbrillentest van” KASSA”

Kant-en-klare leesbrillen kun je voor een paar euro kopen bij drogisterij-ketens en warenhuizen, terwijl een aangemeten bril minstens 40 euro kost. Maar zijn die kant-en-klaar brillen wel goed? KASSA testte er tien.
Kant-en-klare leesbrillen zijn al vanaf 3 euro te koop. Ze hangen in tientallen soorten en maten in oa drogisterijen, warenhuizen en winkels voor huishoudelijke artikelen. Waar moet je op letten als je een leesbril wil aanschaffen? KASSA liet tien goedkope leesbrillen van +2 blind testen bij de afdeling Optiek van het ROC Zadkine in Rotterdam.

Kassa heeft de brillen laten testen op de optische kwaliteit (dus kun je er goed door heen zien, zijn ze echt allemaal +2?). Verder is er gekeken naar de bevestiging en de kwaliteit van de glazen, de kwaliteit van het montuur en het formaat van de glazen en het montuur.

De meeste mensen hebben het rond hun 43ste levensjaar voor het eerst een leesbril nodig. Naarmate je ouder wordt vermindert de elasticiteit van je ooglens.  ls die elasticiteit verloren gaat kan ie ook De lens kan dan minder bol worden waardoor het oog minder goed kan scherpstellen voor dichtbij. Dat moet dan gecompenseerd worden door een leesbril.

Bij sommige winkels kun je zelf je ogen testen en ontdekken welke sterkte je nodig hebt. Dat is leuk bedacht. Maar om je ogen goed te kunnen testen moet je elk oog apart meten en dat moet bij een opticien gebeuren. Een kant-en-klare leesbril werkt alleen goed als je ogen links en rechts gelijk zijn maar dat komt zelden voor. Als je er -0,5 naast zit kan dat al vervelend worden (vermoeiend voor je ogen, hoofdpijn, duizelig) en hoe sterker des te gevoeliger. Een op maat gemaakte leesbril is dan beter, zeker als je ‘m langdurig moet gebruiken. Het is dan ook aan te raden om altijd je ogen te laten testen bij een opticien.

 

Online brillen passen          Afspraak maken

 

Openingstijden

Ma: 9.00-12.30 / 13.30-18.00
Di: 9.00-12.30 / 13.30-18.00
Wo: 9.00-12.30 / 13.30-20.00
Do: 9.00-12.30 / 13.30-18.00
Vr: 9.00-12.30 / 13.30-20.00
Za: 9.00-17.00

Jeroen is op dinsdag vrij.
Marloes is op maandag en donderdag vrij.

De opticien met oog voor uw image

Kon. Wilhelminastraat 12b
5321 TC Hedel

WhatsApp

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door verder te gaan, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.  Meer informatie >>