Type lenzen

Marloes Zien&Zijn is een onafhankelijke contactlenspraktijk. Hierdoor kunnen we zelf bepalen met welke producten we werken. Door de vele lensmaterialen en vormen zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden altijd op maat gemaakt en leveren het beste zicht.  De vormstabiele contactlens is kleiner dan de zachte contactlens, waardoor het inzetten eenvoudiger is.

 

Zachte lenzen

De diversiteit aan zachte contactlenzen is tegenwoordig enorm. Denk bijvoorbeeld aan de dag-, week-, of maandlenzen. Ook zijn er verschillende materialen, waardoor er voor bijna elk type oog een prettige zachte contactlens te adviseren of op maat te maken is.

 

Sporten met lenzen

Wat je lichamelijke activiteit ook is, als je een voorsprong wil krijgen op je tegenstanders, kunnen contactlenzen je daarbij helpen, want met een zorgenvrij zicht kun je jezelf volledig concentreren op je spel.

 

Multifocale lenzen

Als lezen moeilijk wordt, zijn multifocale contactlenzen misschien voor jou de oplossing. Met multifocale contactlenzen kun je op meerdere afstanden scherp zien, Of je nu in de auto zit of achter je computer, je blijft op verschillende afstand alles goed zien.

 

Slapend beter zien

Nachtlenzen, de naam zegt het al, zijn lenzen die je ’s-nachts draagt waardoor je overdag geen correctie nodigt hebt. Je ogen (hoornvlies) nemen een vorm aan waardoor je overdag géén bril of lenzen meer hoeft te dragen.

 

Lenzen voor kinderen

Veel mensen denken dat het voor kinderen niet mogelijk is om lenzen te dragen. Dit is echter niet het geval. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd lenzen dragen onder de juiste begeleiding en controle. Het kind moet wel de verantwoordelijkheid voor het dragen van lenzen aankunnen en zelf het in- en uitdoen en de verzorging kunnen doen.